Νέα πνοή στην ανάπτυξη του ζαχαροπλαστείου Μπεζέ

bezes-logo

Υπάρχει, όμως, και ένα κάπως πιο μοναδικό, αυτό του Εμμανουήλ Μπεζέ, με σύμβολο το πουλάκι, που μόλις ανακάλυψε ένα βάζο με γλυκό. Η μοναδικότητα του Μπεζέ είναι ότι πρόκειται για εκείνο το ζαχαροπλαστείο, που αντί να πάρει το όνομά του από το γλυκό στο οποίο ειδικεύεται, έκανε μάλλον το αντίστροφο και ονόμασε το φημισμένο του γλυκό… Μπεζέ. Η μυστική του συνταγή για τη μαρέγκα του έχει κάνει τους μπεζέδες ανάρπαστους πανελλαδικά και, τουλάχιστον στην πόλη της Θεσσαλονίκης, δεν υπάρχει γάμος, εβραϊκός ή χριστιανικός, που να μην έχει τους μπεζέδες του σε αφθονία.

 

Το ζαχαροπλαστείο γνωρίστηκε με τη the αriston project το 2012, μέσα από την ένταξή του στο πρόγραμμα My αriston Manager και τη στιγμή που η νέα γενιά διαδεχόταν την προηγούμενη. Και ήταν μια μάλλον ιδιαίτερη περίοδος, καθώς από τη μια, η οικονομική κρίση στην Ελλάδα κορυφωνόταν, ενώ από την άλλη, τα καταναλωτικά ήθη είχαν ήδη διαφοροποιηθεί, φέρνοντας την ιδιοκτησία στο δύσκολο κατώφλι αποφάσεων, της επέκτασης ή της συρρίκνωσης σε επίπεδο γειτονιάς. Συγχρόνως, όλη αυτή η ιδιαιτερότητα πήγαινε πλάι πλάι με τη σύγκρουση των πρακτικών και των οραμάτων των δύο γενεών.

 

Με το πρόγραμμα My αriston Manager οι ιδιοκτήτες του Εμμανουήλ Μπεζέ κατάφεραν να κοστολογήσουν εκ νέου μια σειρά από μοναδικής σπανιότητας συνταγές και να επεκτείνουν το ζαχαροπλαστείο σε νέες εγκαταστάσεις, προσθέτοντας νέα προϊόντα, σπιτικά παγωτά και καφέ, σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της Θεσσαλονίκης.

 

Με την ένταξη νέων εκπαιδευτικών προσεγγίσεων για το προσωπικό, κατάφεραν να μυήσουν νέους αποφοίτους σχολών ζαχαροπλαστικής στην πατροπαράδοτη και μυστική πρακτική του Μπεζέ.

 

Η χρήση, για πρώτη φορά, ενός συστήματος διαχείρισης της γνώσης (Knowledge Management System) στον χώρο της παραγωγής και της λιανικής, έδωσε νέα δυναμική στην επιχείρηση και τη δυνατότητα να επεκταθεί μελλοντικά σε περισσότερα σημεία πώλησης, χωρίς συμβιβασμό της ποιότητας.

 

Μέχρι τα τέλη του 2014, η εταιρεία είχε περάσει στον έλεγχο της διάδοχης κατάστασης, ανεβάζοντας τους ετήσιους τζίρους τουλάχιστον κατά 50%. Για τους συμβούλους του My αriston Manager της the αriston project, η νέα ζαχαροπλαστική του Εμμανουήλ Μπεζέ είναι το γλυκό τους καμάρι.